Poznajmy się
Founder i CEO grupy MONKA. Architekt i restaurator – współtwórca konceptów gastronomicznych i hotelowych grupy MONKA, obejmującej dwie siostrzane restauracje MONKA, klubopiekarnię WODA, hotel butikowy oraz rzemieślniczą piekarnię, zlokalizowane w sąsiadujących ze sobą miastach: Toruniu i Bydgoszczy.
MONKA w Toruniu to rzemieślnicza kuchnia, autentyczność, domowa atmosfera i jakość – to tutaj wszystko się zaczęło. MONKA Młyny Rothera to kontynuacja toruńskiego projektu na sterydach. Siedem lat doświadczenia gastronomicznego pozwoliło stworzyć koncept niemal
idealny i w pełni skalowalny. WODA w Młynach Rothera to autorski miks – rzemieślnicza piekarnia, kawiarnia i klub pod jednym dachem. Doceniona w Europie, nagrodzona Bar&Restaurant Design Awards za najpiękniejszą kawiarnię na kontynencie. Paweł rozkłada każdy proces na części pierwsze i dogłębnie analizuje każdą dziedzinę, z którą się spotyka. Zna każdy szczegół – od instalacji w budynkach po każdy etap procesu w piekarni. Dzięki temu tworzy miejsca autentyczne, dopracowane i bez ściemy, gdzie design, smak i atmosfera wyznaczają nową definicję gościnności. Zawsze lokalnie, zawsze autentycznie, zawsze kilka kroków przed trendami.






